in Nieuw

Zaterdag, 1 juli 2017.
Het was eerst even motoren de fjord uit, maar nu gaat het met een lekker gangetje, met windkracht 4 schuin achter, richting Nordurfjordur. Dat wordt onze eerste stop bij de “hand”, die het vrijwel onbewoonde Noordwestelijke deel van IJsland vormt.
We zijn vrij laat vertrokken, om één uur, omdat we eerst het Haring Museum in Siglufjordur wilden bekijken. Dit heeft volkomen terecht in 2004 de prijs voor mooiste Europese nieuwe industrie museum gekregen. Tussen 1905 en begin zestiger jaren zijn er enorme hoeveelheden haring gevangen en voor een groot deel in die plaats verwerkt tot visolie en –meel. Tot de haring op was. Dankzij quota heeft de populatie zich weer hersteld en wordt er nu weer, op iets minder grote schaal, gevist en verwerkt. Uit de bloeitijd zijn heel veel spullen verzamelt en op een informele wijze tentoongesteld. En je mag overal aanzitten en opklimmen.
Het wordt vanavond een latertje, een uur of vier is nu de verwachting, maar dan kunnen we morgen uitslapen en hebben we verder “vrij”.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in