in Nieuw

Donderdag, 10 augustus 2017.
Het is een beetje mistroostige oversteek, maar misschien hoort dat wel een beetje bij dit traject.
De nachten worden bijvoorbeeld weer duidelijk langer. We zijn nu ongeveer net zover van de evenaar als zuid Denemarken. Maar een munt kan nog zo dun zijn hij heeft altijd twee kanten. De andere kant van deze is dat we nu weer sterren zien en een mooie rode maansopkomst.
De wind komt uit de verkeerde hoek. Mede daardoor is het ook al gauw te veel, zoals windkracht 6. Drie uur nadat we vertrokken kwam de Groenlandse kustwacht, geheten Assiaat radio met een waarschuwing voor windkracht 7 en die kregen we ook, maar gelukkig van opzij. Waar we het meeste last van hadden was de ruwe zee.
In Nanortalik inderdaad een rustig dagje gehad. Dat wil zeggen, dat er natuurlijk genoeg te doen was. Even een paar uurtjes internet op, om o.a. foto’s te versturen en weerkaarten binnen te halen. Het aanvullen van de watervoorraad was ook een boeiende bezigheid, want er was geen slang op de kade. Gelukkig was een naastliggende vissersboot zo vriendelijk ons toe te staan zijn zelfgemaakte water te gebruiken. Eerst op zoek naar jerrycans. Die waren in het hele dorp niet te vinden, tot we twee kleintjes voor een huis zagen staan. Deze mochten we lenen en daarmee zijn we heen en weer gaan lopen. Twee keer vijf keer tien is ook honderd liter.
De douche in het enige hotel was heerlijk.
Nu op weg naar Labrador, Battle Harbour of daar in de buurt. Battle Harbour schijnt een soort museum dorp te zijn, heel mooi maar ook duur.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in