in Nieuw

Zondag, 11 maart 2018.
Het eerste wat ik in de hoofdstad van Antigua uit de bus stappend zag waren 4 cruiseschepen die hier voor de kade lagen. De binnenstad was dan ook vergeven van de passagiers van deze schepen. Iets verder doorlopend kwam ik bij het regeringscentrum, waar in 2003 een nieuw hooggerechtshof was gebouwd. Een buitengewoon aangename verassing hoe mooi dit moderne gebouw aansluit bij het ministerie van financien en economie ernaast. Een paar elementen zijn overgenomen, het wit met de beige banden en de combinatie van rond en recht. Voor de rest is het helemaal modern.

In English en Falmouth Harbor, vlak bij elkaar aan de zuidkust van Antigua, liggen nog een stuk meer mega jachten dan op Sint Maarten. Enorme motor en zeilboten in allerlei soorten. Nieuwe oude J-klassers, traditioneel uitziende zeilboten met 1 of meerdere masten, fancy moderne schepen, en ook een waarschijnlijk vooroorlogs motor jacht met nog echte schoorstenen en masten voor steunzeiltjes. En op de meeste mensen druk bezig om allerlei klussen te doen. ’s Avonds af en toe een feestje op één van deze boten.

Ik was naar Falmouth Harbor gevaren omdat er een enorme swell, golven veroorzaakt door wind ergens op de oceaan, stond vanuit het noorden. De noordkust was daardoor onbegaanbaar. Wie daardoor ook in die haven verwaaid lagen was een ouder Engels echtpaar, Mark en Caroline Cook. Hij is een gepensioneerde kolonel van het fameuze Gurka regiment. Door de swell en alle verhalen er om heen waren ze wat huiverig geworden, maar de huur boot moest terug naar Jolly Harbor aan de west kust. Dus ik heb een dagje met ze mee gevaren. Het was erg gezellig en het was boeiend om weer eens op een standaard zeilschip te varen.

Inmiddels lig ik voor anker bij Montserrat. Voor anker bij Montserrat wil zeggen dat je eigenlijk op zee ligt. De baai is over een hoek van 130 gr. open naar noord, west en zuid. Voor zover ik tot nog toe heb kunnen zien is het een prachtig eiland. Ik wil de vulkaan zien die in tussen 1995 en 2003 opeenvolgende uitbarstingen had.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in