in Tocht

Zondag 18 juni 2017.
Toen ik gister vertrok uit Tvoeroyri (spreek uit: Tveureuri) waren de voorspellingen gunstig, maar de fjord uit voer ik af en toe 7,5 kn op alleen het gereefde grootzeil met 30 kn. wind. Je vraagt je dan af of je wel verstandig bezig bent. Maar even later op zee, was de wind totaal weg. 0 kn. En de wijzer van de TWA stond threesixties te draaien als een boarder in een halfpipe. En even later was het weer windkracht 7. Die eilanden met hun hoge en steile wanden geven hier en daar geweldige tochtgaten. Maar het is wel ontzettend mooi hier. Wat ik schreef over de lochs en aanpalende bergen in Schotland geldt hier in nog sterkere mate. En je ziet het ’t best vanaf een zeilboot.
Gistermiddag Torshavn verkend. Wat me in Tvoeroyri al opviel is dat alles, mensen, gebouwen, buitengewoon vriendelijk is. Zeer ontspannen en stress loos. Gisteren was gewoon iedereen bezig te genieten van de dag. Naar ik van mijn buurman hoorde één van de weinige dagen met mooi weer.
Torshavn heeft een oud gedeelte, zwarte houten huizen met plagge daken, wat vooral plezierig overkomt omdat het niet zo aangeharkt is. Ik was er eind van de middag, toen de grote toeristenstroom weg was en dan is het gewoon een woonwijk, met hooguit wat veel horeca gelegenheden. Het aanpalende regeringscentrum is ook van een grote eenvoud.
De weersvoorspellingen variëren zeer. En daarmee de plannen voor de komende dagen. In principe wil ik hiervandaan naar Vestmanna en vandaar naar IJsland. Met een beetje gunstige wind.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in