in Tocht

Een rustige dag vandaag, een beetje motoren, wat meer zeilen, een beetje lezen, een beetje slapen, af en toe een klusje doen. Weinig te zien verder, af en toe een schip aan de horizon.
Zoals ik al vertelde lees ik een biografie van Captain Cook. Hij heeft drie ontdekkingsreizen gemaakt over ongeveer alle delen van alle oceanen. Je krijgt wel bewondering voor die mensen die met volgens onze normen volstrekt onzeewaardige zeilboten, bijna zonder instrumenten, volledig onbekende kusten langs zeilden. Bijvoorbeeld over het nog geheel onbekende Great Barrier Reef bij Australië. En na drie jaar weer thuis wisten te komen. Althans Cook na twee van de drie reizen. Op de derde werd hij gedood door inboorlingen. Ik kijk op mijn elektronische kaart en zie precies waar ik ben, welke schepen hoe dicht bij gaan komen en waar ondieptes en havens zijn.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in