in Nieuw

Zaterdag, 23 december 2017.
Mijn fototoestel zoomt niet genoeg om een acceptabele foto van een Bold Eagle te maken. In het kanaal tussen de Delaware River en de Chesapeake Bay heb ik er een stuk of vijf gezien. Maar nooit zo dichtbij dat ik een goede foto van kon maken. Misschien kwam het door het geluid van de motor. Vlak voor Cape May, aan de monding van de Delaware River hield de wind ermee op en hij kwam tot vandaag niet meer terug. En vandaag teveel uit de verkeerde richting. Om op tijd voor de aankomst van Daphne in de buurt van Washington te zijn was het dus even door douwen.
Bij Cape May kon ik een stuk afsnijden door het Cape May Canal te nemen. Het was wel even spannend, met soms 80 cm. water onder de kiel en 150 cm. lucht boven de mast, onder de bruggen. Maar als de eerste brug goed gaat, lukken de volgende ook wel. Ik maakte me ook nog wat zorgen over de “Swing Bridge”, wanneer zou die bediend worden? De Coast Guard gaf via de VHF uitsluitsel. Hij staat altijd open. Volgens mij is hij zelfs vastgeroest in die stand.
De Delaware River heeft de naam eentonig te zijn, dus die kan je ook wel in het donker bevaren. Het enige spannende is het langskomen van de vrachtschepen en volgens de wet van behoud van ellende natuurlijk allemaal tegelijk en op het punt waar ze ook nog aan het baggeren zijn. Vlak voor het kanaal naar de Chesapeake Bay een paar uur geankerd om wat te slapen.
In de zomer is de Chesapeake Bay een prachtig zeilparadijs. Er zijn vele baaien om te ankeren en imposante vakantie huizen met eigen steiger. Nu was het er dood stil.
In Annapolis lig ik in de “Ego Alley” een smalle strook water midden in de stad, waar mensen in en uit varen om hun door boot versterkte ego te tonen, vooral ’s zomers natuurlijk. Nu kon ik er genieten van de Friday Night Fever.
Het is vandaag een maand geleden, dat ik uit Halifax vertrok. Ik heb in die tijd al weer zoveel meegemaakt dat het lijkt alsof het er drie waren. Wat mij niet is tegengevallen is het weer en dan met name de temperatuur en de neerslag. De wind is wel vaak te veel of te weinig. Dit heeft geresulteerd in veel motor uren, om toch de nodige voortgang te maken.
Ik ga nu de vakantie met Daphne voorbereiden. Die komt maandag aan in Washington en blijft tot 3 januari. We willen het gebied vanaf hier tot en, natuurlijk, met New York samen gaan verkennen.
Waar ik heel veel plezier aan beleef is de belangstelling voor mijn reis en de vele mensen die mij volgen en steunen. Ik wil die mensen hierbij een hele mooie Kerst wensen en een goed begin van het nieuwe jaar.

Showing 3 comments
 • Rob Huart
  Beantwoorden

  He Bart,
  Fijne kerst en goed en gezond 2018 ! Ik hoop dat je een schadevrij jaar mag hebben.

 • Winneke
  Beantwoorden

  Een mooie jaarwisseling Bart! Wat een avonturen allemaal. Ik blijf je volgen op je blog en op Marine Traffic. Liefs, Winneke

 • Rob Huart
  Beantwoorden

  Hé Bart,

  Kun je het een beetje vorstvrij houden daar ?

  Groet,

  Rob

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in