in Nieuw

Maandag, 24 december 2018.
Boca del Torro heeft misschien niet zijn naam, maar wel zijn faam eer aan gedaan. Op anderhalve dag varen van Colon is het een prachtige archipel met heel veel eilanden en eilandjes en volop gelegenheid om “wild” te ankeren. Wat ik dan ook verschillende dagen gedaan heb. Prachtige plekken, volgens mij komt er nergens zulk groen overvloedig oerwoud tot aan de kust.
Er is ook een resort, met een marina, de Red Frog Marina, voornamelijk voor de rijkere Panamezen, maar ook voor de internationale backpackers gemeenschap. Hierbij heb ik een paar dagen voor anker gelegen, onder andere om nog weer kokkels, overgebleven uit de baai van Cartagena, van het onderwaterschip te krabben. Met een plamuurmes op een bezemsteel, kon ik bijna het hele oppervlak kon bestrijken met mijn hoofd boven water en mijn voeten als voorzichtige voelsprieten. Die kokkels kunnen namelijk nogal scherp zijn. Als beloning heb ik de zipline gedaan, een route met een stuk of wat kabelbanen, apenbruggen en een Tarzan sling door de toppen van de bomen. Buitengewoon goed gezekerd viel mij op. Tijdens deze tocht ook de Red Frog gezien, een vingernagel groot, knal rood kikkertje.
De Boca etappe eindigde in Boca Town, een soort kruising tussen Loosdrecht en een Lucky Luke wild west stadje. Aan de ene kant volledig gericht op toeristen, maar aan de andere kant vielen deze volstrek uit de toon door lichaamsbouw en kleren.
Inmiddels sta ik op het punt Isla de San Andres te verlaten om, met wellicht een paar tussenstops naar Cuba te zeilen, pal noord.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in