in Tocht

Van nu af verschijnt mijn verhaaltjes wat later op het blog.
Tot nu toe belde Bart mij keurig om 8:30 op. Echter Bart is de laatste tijd een heel eind naar het westen gevaren en dus is ook het tijdstip (locale time) waarop hij mij belde vroeger geworden . Vaar je dan valt dat wel mee want je bent toch vaak ’s nachts even op maar nu hij rustig kan (uit-) slapen moest hij daarvoor om 4 uur lokale tijd op staan.  Niet echt lekker, dus vanaf nu bellen we later, op een voor Bart normalere, tijdstip.

Bart is gisteren naar een paar gletsjers gevaren.  Bij één kon hij erg dicht bij komen. Een schitterend schouwspel. Ook het licht is daar erg bijzonder waardoor het nog spectaculairder is.
We kijken uit naar de foto’s, alleen nu dat lukt nog niet.

Wat zijn nu de plannen.
Ze blijven nog even een beetje  rondvaren in zuid Groenland maar beginnen wel aan de voorbereidingen voor de overtocht naar Labrador. Het vertrek staat nu gepland op zondag.

Bart gaat nu een wat groter plaatsje opzoeken waar ze zeggen dat er postkantoor met internet is. Zaterdag vaart hij dan naar een plaatsje aan de kust van waar hij zondag dus vertrekt.

Helaas wordt  het, zeker de eerste dagen,  een regenachtige tocht met afwisselend  weinig en dan wat meer wind. Het laatste ook nog uit veel verschillende richtingen. Wellicht een beetje een slalom tussen de weersystemen.  Extreem weer lijkt er niet tussen te zitten.  Ook staan er geen ijsbergen op de kaart.

De oversteek is ca. 550 mijl. De Triakel vaart gemiddeld 100 mijl per 24 h dus 5 -6 dagen varen.

 

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in