in Nieuw

Zondag, 30 juli 2017.
Een zeer rustige dag op zee. Zo rustig, dat al sinds 1 uur vanmorgen de motor staat te draaien. Totaal geen wind. Dus een mooie dag om de vallen en schoten te controleren op slijtage en nog een paar van zulke klusjes te doen. De afgelopen dagen kwam het daar niet van. Er was een heerlijke wind, schuin van achteren, variërend in sterkte tussen 4 en 6. We konden mooi opschieten. Ik moest nog wel in de juiste stemming komen. Zoals ik al schreef, in de haven zijn er altijd uitgebreide to do lijsten die afgewerkt moeten worden. Je verlangt dan soms naar een paar dagen dat je niks hoeft te doen. Als je een paar dagen op zee zit, met het vooruitzicht dat dat nog wel even gaat duren, kost het even tijd om te beseffen dat dat nu het geval is en ook om in heet juiste ritme te komen. Inmiddels is dat gelukt en maak ik dankbaar gebruik van de uitgebreide bibliotheek die ik bij me heb.
Anthony ontpopt zich als een uitstekende kok, die voor lunch en avondeten heerlijke gerechten weet te produceren. Voorlopig gaat het heel goed samen. We hebben onze wederzijdse liefde voor het skiën ontdekt.
Om ons heen is af en toe ook wat leuks te zien. Vannacht haalde een cruiseschip ons binnen zicht afstand in, vanmiddag kwam er één ons tegemoet. ‘s Nachts wordt het al aardig donker en verschijnen de eerste sterren aan de hemel en kunnen we uren lang genieten van het rood van de zon net onder de horizon.
Eergister voeren we zeker een uur mee met een school Pilot Whales, walvissen die tot zes meter lang kunnen worden. Gister was dat weer het geval, maar op een goed moment zaten er ook dolfijnen tussen de walvissen. De laatste hebben een haast slow motion manier om met hun kop en rug boven water te komen. De dolfijnen doen dat veel sneller. Zo kregen we een compositie van adagio en allegro om ons heen in het water.
Vandaag dus weinig wind, morgen weer veel, 5 á 6. De Prins Christiaan Sund schijnt afgesloten te zijn door een veld waarbij 70 tot 90 procent van het water bedekt is met ijs van 30 tot 70 cm. Een andere Fjord, iets meer naar het zuiden schijnt wel open te zijn. Morgen avond komen we in dat gebied aan en dan gaan we het eens rustig bekijken. Het alternatief is met een wijde boog om Kap Farwel heen naar de zuidwest kant.

Comments
  • Greteke
    Beantwoorden

    Mooie impressies! Ik had nog niet meegekregen dat je ene Anthony aan boord hebt. Fijn voor je.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in