in Nieuw

Zondag, 7 januari 2018.
Een “record breaking, east coast smashing winter storm” of zoiets noemden ze het hier op de televisie donderdag avond. Ook hier in Annapolis is het voor de plaatselijke bewoners uitzonderlijk weer. Het is zelden zo koud en nog nooit zo vroeg in het jaar. Gelukkig is het niet zo koud als daar waar ik een maand geleden was, in de omgeving van Boston. Daar vriest het 40 gr., hier maar 10 tot 15. Genoeg overigens om mij te laten invriezen.
Kerstavond waren ze hier nog in tea-shirt tot diep in de nacht feest aan het vieren op het dorpsplein bij de haven. Daarna werd het snel kouder. Daphne heb ik eerste kerstdag van het vliegveld opgehaald. Samen hebben we tot jongstleden donderdag Annapolis, Washington en New York bekeken. Deels op de boot, deels in het appartement van een nichtje in Brooklyn slapend. Het was koud, dus we zijn vaak naar binnen gegaan, onder andere naar de gala première van de opera Tosca. De show in de pauzes van alle ruimschoots opgedofte dames was zeker zo boeiend als de voorstelling. Wij liepen ertussen in onze warme truien.
Daphne is donderdag nar Nederland vertrokken en ik had zaterdag willen vertrekken, maar de haven was helemaal dichtgevroren en ook de Chesapeake Bay was door de Coast Guard gesloten wegens ijs gevaar. Ergens midden volgende week is er een dooi periode en dan hoop ik door te kunnen. Ondertussen is het op de boot goed uit te houden. Dankzij de diesel kachel en een elektrisch kacheltje wordt het hier lekker warm. Alleen de afvoer van de toilet, helemaal achter op de boot is bevroren, dus moet er weer ouderwets een puts gebruikt worden.
Als ik door kan wil ik van hier naar het zuiden de Chesapeake Bay doorvaren naar Norfolk en daar de Intra Coastal Waterway nemen, net binnen de kust, naar het zuiden tot net ten zuiden van Cape Hatteras. Dan wil ik oversteken naar Bermuda en vervolgens naar Sint Maarten als één van de noordelijke van de oostelijke Antillen. Na een aantal maanden langs deze oostelijke Antillen rondgezworven te hebben steek ik over richting Europa.

Showing 3 comments
 • Sijmen
  Beantwoorden

  Goed om van je te horen. Was wel benieuwd of je het een beetje trok met die kou. Leuk om te horen over New York. Wij gaan in juni met z’n tweeen naar New York voor een weekje. Onze eerste vakantie/huwelijksreis sinds we getrouwd zijn. Uiteraard ook even op kraamvisite bij Hanne.

  Kijk je uit voor de Bermudadriehoek?

  Groetjes,

  Sijmen

 • Jan van Donselaar
  Beantwoorden

  Misschien dat je wat verder door naar het zuiden kunt varen, dan kun je in dagtochten vanuit zuid Florida oversteken naar de Bahama’s en dan via de Turks & Cacois, Dominicaanse Rep, Puerto Rico verder naar US VI en BVI richting SXM. Afgelopen jaar heb ik deze route gevaren.
  Succes,
  Jan van Donselaar
  S.Y. Queen of Hearts

 • Monneke Bailleux
  Beantwoorden

  Hallo Bart, wat heb ik vaak aan je gedacht de afgelopen tijd. Hoe maakt Bart het in deze bitterkou.! Maar gelukkig, zo te lezen heb je het weer gefikst. Old soldiers never die! Wat fijn dat Daphne bij je op bezoek was, moeten bijzondere situaties geweest zijn, die twee nederlanders in hun dikke truien! Hier is het ook erg koud en veel overstromingen, vooral in Duitsland en Frankrijk, in ons land was alles prima op voorhand in orde gemaakt.
  Vandaag is hier sinds lange lange tijd weer eens de zon gezien, met een mooie open lucht!
  Vanavond is er weer leesgroep bij mij thuis en daar ben ik altijd heel erg blij mee.
  Verder wens ik je voor dit nieuwe jaar voorspoed en het goede! Goede vaart!!
  Liefs Monneke Bailleux

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in