in Tocht

 

Afgelopen dag was niet het mooiste zeilweer. De wind was wat harder dan voorspeld (24+ kt) en regen.  Reven dus.

Wat wel gunstig is dat het weer zich voor de rest wel ongeveer aan zijn voorspelling houdt. Ik maak iedere dag een schatting van wat de track zou worden zodat ik weet op welke positie ik het weerbericht voor de volgende dag moet baseren.  De Triakel volgde dat pad gisteren wel erg nauwkeurig.

 

 

Aan boord is alles goed.
Bart is nu zo halverwege. Nog 350 mijl te gaan. Bestemming  Battle Harbor, iets ten NW-en van Bell isle

Donderdagmiddag belandt hij in het centrum van een klein lagedrukgebied, wat inhoudt dat de wind zwak is en uit alle richtingen kan komen.
Voor de kust liggen wel nog diverse ijsbergen.  Gelukkig kan ik die nu weer per SSB mail doorgeven.

Ik denk dat het wel zaterdag wordt voordat hij weer aan land komt.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in