in Weer onderweg

Maandag, 1 oktober 2018.
Het zeilen kan nu weer beginnen. Sinds mijn vorige blog zijn er meer dan drie maanden verstreken. Drie maanden waarin veel gebeurd is, maar nauwelijks gezeild. Ruim twee maanden ben ik in Nederland geweest. Er moest er aan de woonboot worden geklust, schilderen en aansluiten op de riolering en de waterleiding. En nieuwe huurders vinden voor na 1 november dit jaar. Uiteraard heb ik veel mensen gezien, maar de tijd was te kort om iedereen op te zoeken. Als je je verhalen verteld en je dia’s laat zien merk je hoeveel je kan vertellen en hoeveel je niet kan vertellen omdat de tijd te kort is en besef je hoeveel je in een jaar hebt meegemaakt.
Terug op de boot op Curaçao was ik volkomen uit geteld. De eerste week heb ik volkomen niets gedaan. Daarna kwam ik weer een beetje op gang. Voornamelijk met allerlei klussen aan de boot.
Drie weken geleden ben in samen met Marten Boven naar Aruba verkast. Hier hadden ze nog een traditionele “travel lift” waarmee ze mijn boot op de kant konden zetten. De coppercoat op het onderwaterschip had zijn werk voortreffelijk gedaan. Er waren een paar kleine plekken die behandeld moesten worden, voornamelijk waar ijs, netten en lobsterpots hun sporen hadden achtergelaten. En ik kon nu een huiddoorvoer maken voor de nieuwe toilet. Niet meer een riekende “non olet”, maar een gewoon pomptoilet, die ik had opgestuurd vanuit Nederland.
Nu lig ik voor anker in de Bucuti Lagoon. De Full Circle, die ik in Suriname had leren kennen is hier ook aangekomen en hopen deze week de kant op te gaan. Met een huurauto heb ik mijn gas en diesel voorraad aangevuld en het eiland verkend. Het prachtige natuurpark Arikok (genoemd naar de Nederlandse plantage houder Arie Kok) en het beach en shop toeristische noorden met geweldig kitscherige hotels.
Morgen ga ik ijs en weder dienende verder, met wat tussenstops, naar Santa Martha in Colombia. Ik verheug me erg op het uitzicht vanaf de boot op de 5000 m. hoge besneeuwde Sierra Nevada.
Het plan voor het komende jaar is om via Colombia en Midden-Amerika naar Cuba te varen. Dan via Jamaica en Haïti om Cuba heen naar de Bahama’s en de Verenigde Staten en vandaar via de Azoren terug naar Nederland.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in