in Nieuw

Dinsdag, 27 juni 2017.
Tussen de laaghangende bewolking en de horizon was een smal helder strookje. Ongeveer één zonnediameter hoog. We hadden twee uur een net niet zonsondergang met een oranje zon door dat spleetje.
Er is weinig wind. Soms moet de motor bij om voortgang te maken en de zeilen niet te veel te laten klapperen.
De oorspronkelijke bestemming Raufarhövn laten we links liggen en we gaan in één keer door naar Husavik. De nacht zou toch al ernstig gebroken zijn. In Husavik willen we een paar dagen blijven om het binnenland te verkennen.

Comments
  • han van son
    Beantwoorden

    Ik begrijp dat jullie de afgelopen dagen en nachten een enorme afstand hebben afgelegd en dat je vanuit je comfortabele positie – ik begrijp temp +7 Celcius – besneeuwde bergen ziet en oneindige delta-vlakten met kiezels en rotsen passeert. Ik zie in Husavik veel vissers op het water dus 1. smakelijk eten 2. er zullen wel veel vogelsoorten zichtbaar zijn. Aan de wal is veel vulcanische activiteit geweest met nog zeer zichtbare resten van vulcanen, er zijn gigantische watervallen meren in caldaras van ongekende mooie kleuren en er zijn geothermische wonderen te zien. Myvatn meer boeide mij destijds wat minder maar als oorsprong van muggen heel belangrijk. Goede reis. Han

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in