in Tocht

Op zee, op zee. Heerlijk, heerlijk. Lucht, water, golven wind, wolken. Het kan niet mooier. Prachtig weer, een lekker windje. De windvaan stuurt en de gennaker is gehesen.
En de herinneringen aan alle mooie en dierbare momenten de afgelopen weken met al die lieve mensen die afscheid kwamen nemen. Nagenieten van de doop bij het uitpakken en sorteren van al die mooie met zorg gekozen cadeaus. Een ieder dank voor alles.
Nu slalomment tussen de windparken gasvelden en andere booten onderweg naar voorlopig Grimsby.
Zondag morgen om 8.30 uur zeilden we, Henk Koekoek en ik tussen de pieren van IJmuiden door de zee op. Het eerste stuk zeilend met een knik in de schoot, daarna een stuk motoren en vanaf ongeveer middernacht met een achterlijke wind afkruisend. Het was mooi om de Ariés windvaan stuur inrichting ui te proberen en voor het eerst de gennaker te hijsen.

woensdag 24 mei 2017.
Onderweg van Scarborough naar wie zal het zeggen. Voorlopig richten we ons op Seaham. Het is wederom prachtig weer, weinig wind.
Gisteravond in Scarborough aangekomen om 9.30 uur local time, precies op laagwater. We liepen vast in de haven ingang. Een buitengewoon hulpvaardige havenmeester heeft ons met een lijntje, op de wal losgetrokken. We waren afkomstig van de Humber monding waar we voor anker hadden gelegen en zijn op die manier onder een dus onbekende hoeveelheid formulieren invullen uitgekomen.

Showing 2 comments
 • Joukje
  Beantwoorden

  Heerlijk om te lezen Bart dat je volop geniet! Fantastisch om zo onderweg te zijn. We volgen je in gedachten en via je blog.

 • janneke
  Beantwoorden

  “Early birds catches the worms” dit gezegde leerde ik ooit van Oom Bonne.
  Jij maakt het waar. Bij het krieken van de dag kiezen jullie weer het ruime sop.
  Marine Traffic houdt ons met berichten over de haven in of uit op de hoogte van jouw tocht.
  Erg leuk om zo mee te kunnen varen in gedachte.

  Liefs Janneke

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in