in Tocht

Overzicht van de tocht:

Hoe gaat mijn tocht eruit zien? Althans hoe stel ik me die voor, met alle mogelijke voorbehouden?

20 mei – 21 mei

Vertrek vanuit Amsterdam naar IJmuiden met Daphne Bont.

21 mei – 1 juni

De oostkust van Engeland en Schotland tot Inverness. Een mooie tocht, van haven vaar haven, leuke plaatsen, een mooie kust en over het algemeen langs de hoge wal gezien de overheersende westen winden. Het zal nog wat fris zijn en er is kans op mist. Bemanning: Henk Koekoek.

1 juni – 6 juni

Het Caledonisch kanaal met het Loch Ness, de Inner Hebridies, Iona. Bemanning: Heleen Klopper en Winneke Hazewinkel.

6 juni – 13 juni

De Outer Hebridies. Dit schijnen mooie eilanden te zijn. Havens en ankerplaatsen. Solo.

13 juni – 21 juni

De oversteek van Stornoway naar de Far Oer en deze eilanden groep. Haventjes, ankerplaatsen, mist en natuurschoon. Daarna de oversteek naar Seydisfjoerdur, de oostpunt van IJsland. Solo.

21 juni – 15 juli

De noordkust van IJsland. Kleine haventjes, uitstapjes het binnenland in, korte nachten. Bemanning Kees en Janneke Robers-Pothoven.

15 juli – 15 augustus

IJs en weder dienende, het hoogtepunt van de tocht. Als de weer en ijs verwachtingen gunstig zijn vertrekt de Triakel uit Reykjavik om met een wijde boog om Kaap Farvel naar de west kust van Groenland. Dit is ongeveer een week varen. Groenland betekent af en toe een haven, daarnaast voor anker liggen, ontmoetingen met ijs in allerlei vormen (bergen, gletsjers, drijfijs) overweldigende natuur in de fjorden. De oversteek naar Labrador, Canada zal een dag of vijf in beslag nemen. In deze planning is de nodige tijd ingebouwd om gunstige omstandigheden af te wachten. Bemanning eerste deel Bram de Vries, tweede deel Maarten de Vries en Anouk Butterlin.

15 augustus – 15 november

Hierna is het drie maanden langs de oostkust van Amerika naar het zuiden, naar Florida afzakken. Het wordt steeds beschutter en warmer. Het mooiste deel is naar verwachting het stuk langs Nova Scotia en Maine naar New York, van begin september tot begin oktober. Bemanning tot de USA Wouter Koel, Boston – New York Joukje Pothoven.

15 november – ?

Half november als ik in Miami ben moet ik een beslissing genomen hebben, of via de Bahama’s en de benedenwindse Antillen richting Europa, of via de Bahama’s, Cuba en de oostkust van Midden Amerika naar het Panama kanaal.

Wat daarna komt is nog verborgen in de schoot van de zee.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in