in Tocht

Wat een feest om door deze Schotse “lochs” te varen. Nu is Loch Lochy aan de beurt. Hiervoor was het Loch Oich,

Triakel door Caledonsch kanaal.
3 juni 2017

het hoogte punt van de reis, 45 meter boven zeeniveau. En Loch Oich is het lieflijkste van de meren waar we over gaan. Loch Ness is indrukwekkend door de bergen eromheen die doorlopen onder water en de wolken erboven. Loch Oich heeft wat vlakkere kusten, waar een prachtige gevarieerde vegetatie is van verschillende soorten bomen, brem, rododendrons en andere struiken. Veel dieren krijgen we niet te zien.

Gisteren met Heleen en Winneke aan boord vertrokken uit Inverness. Na de eerste “staircases”, sluizen waarbij de tweede deur van de eerste de eerste deur van de volgende is, heerlijk het Loch Ness opgekruist, totdat de wind echt op was. Wind die daarvoor al buitengewoon variabel was dankzij bergen en wolken. Voor donker, wat hier laat invalt, waren we in Fort Augustus.
Het was ook goed om in Inverness een paar dagen te liggen en wat klussen te kunnen doen. Administratie, de was en de koelbox wordt nu ook werkelijk gekoeld. Ook het lekje bij de aanhechting van de bakboord hennegatskoker is verholpen.

Laat een reactie achter

Vul hier uw zoekopdracht in